Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Το πιστεύετε ? Κατάργηση του ΚΒΣ ΑΠΟ 1ης Ιανουαρίου 2012 !

Συνειδητοί φορολογούμενοι, τρέχουν 
να προλάβουν τον ΚΒΣ πρίν καταργηθεί..
Κάτι πρέπει να κινείται , έστω και μέσα στο σκοτάδι.  Η Απόφαση αυτή φέρνει τα πάνω κάτω , συμβαδίζει με όλες τις ξένες χώρες που αγνοούν την υπόθεση "τρύπημα βιβλίων και στοιχείων" και αποδεικνύει οτι η ταλαιπωρία που επι δεκαετίες υφίστανται οι φορολογούμενοι που για να θεωρήσουν βιβλία και στοιχεία , "έφτυναν στην κυριολεξία αίμα " στις ουρές , είχαν δίκαιο.
Το κράτος εκτός απο το μπράβο που του αξίζει για αυτή την απόφαση , οφείλει να ζητήσει και συγνώμη (μεγάλη μάλιστα)

Στα μέσα Μαΐου θα συνεδριάσει γα δεύτερη φορά στο υπουργείο Οικονομικών η ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή που έχει αναλάβει τη κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ).

Η επιτροπή που απαρτίζεται από υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου, οικονομολόγους, επαγγελματίες του κλάδου των φορολογικών και φοροτεχνικών θεμάτων, καθώς και εκπρόσωπους ενώσεων ελευθέρων επαγγελματιών και φορέων της αγοράς (ΠΟΦΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ) θα αξιολογήσει τις διατάξεις του ΚΒΣ και θα εισηγηθεί στον υπουργό Οικονομικών σχετικά με την ένταξη εκείνων των διατάξεων που αξιολογούνται ως σκόπιμες και λειτουργικές είτε αυτούσιων είτε τροποποιημένων στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ή σε άλλο φορολογικό νόμο.

Η κατάργηση των αναχρονιστικών διατάξεων του ΚΒΣ θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2012 και θα κινείται στη λογική του περιορισμού της ταλαιπωρίας και των επισκέψεων των επιτηδευματιών στις εφορίες, αμβλύνοντας παράλληλα τα σημεία τριβής μεταξύ πολιτών και φορολογικών αρχών.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η πλήρη κατάργηση της θεώρησης - διάτρησης των φορολογικών στοιχείων (τιμολογίων, αποδείξεων παροχής υπηρεσιών κ.λπ.), η καθολική ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων και η καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων για τη διενέργεια των φορολογικών ελέγχων.

Η επιτροπή θα ολοκληρώσει το έργο της και θα υποβάλλει την εισήγησή της στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2011.

Σημειώνεται πως το Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής που δόθηκε χθες, Δευτέρα, στη δημοσιότητα προβλέπει την κατάργηση των προστίμων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων που επιβάλλονται για εντελώς τυπικούς λόγους καθώς και τη μείωση του ύψους των προστίμων που καταλογίζονται σε περιπτώσεις χρησιμοποίησης πλαστών ή εικονικών φορολογικών στοιχείων, με σκοπό την εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης στους φορολογουμένους στις σχέσεις τους με τις φορολογικές αρχές.

Όπως διευκρινίζεται «θα επιδιωχθεί ο περιορισμός του ύψους του προστίμου που επιβάλλεται σε περίπτωση μη έκδοσης ή ανακριβούς έκδοσης φορολογικών στοιχείων (ισόποσο της αξίας της συναλλαγής) ή σε έκδοση πλαστών ή εικονικών φορολογικών στοιχείων και σε λήψη εικονικών (διπλάσιο της αξίας της συναλλαγής), προκειμένου να καταστεί εφικτός άμεσα ο διοικητικός συμβιβασμός και η οριστική βεβαίωσή τους και να μη διαιωνίζονται οι σχετικές φορολογικές υποθέσεις και να μην βεβαιώνονται ποσά εξ ορισμού ανεπιδέκτου είσπραξης».

3/5/2011

Πηγή: www.in.gr